İnsan, uzun süre aynı şeyleri yaptığı zaman bir düzen ve standart tutturup hem süreden hem de gereksiz yere fosfor harcamaktan kurtuluyor. Bu durum, zaman ve fosfor tasarrufunun yanında yazılan kodun kullanılabilir, okunabilir, uzun ömürlü ve evrensel standartlarda olması gibi birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Aşağıda özellikle CSS ve HTML kodlaması ile uğraşanların işini kolaylaştırmak adına kaale almaya değer birkaç madde bulacaksınız.
Okumaya devam etEpey zamandır gerek iş yoğunluğundan, gerekse tembellikten dolayı fazla vakit almayan girişler haricinde yazı yazmadığımı ve faaliyette bulunmadığımı fark ettim. Yatarak geçireceğim Pazar günümün bir bölümünü değerlendirerek taslak olarak kaydettiğim ve vakit bulduğumda yazacağım konulardan birine değineyim dedim. Bu yazıda, çoğu web tasarımcısı ve kodlayıcısının hayali olan W3 standartlarına uygun kod yazabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalara ve sıklıkla yapılan W3 hataları ile bu hataların ne şekilde çözülebileceğine değinmek istiyorum.
Okumaya devam etSunduğu imkanlar ile sayısız faydası olan internetin bir o kadar da zararlarının olduğu muhakkak. Bu zararların en başında da e-posta adreslerinizin izniniz dışında toplanarak reklam ve tanıtım postalarına alet edilmesi ve bu şekilde zamanınızın çalınması gelmekte.
Okumaya devam etBir formda input alanına girilen verilerden Türkçe karakterlerin silinmesini sağlayan bir kod talebi vardı. Yaptığım küçük bir araştırma sonucunda şu adreste tam olarak bu işlevi görmese de benzer mantıkla hazırlanmış olan bir uygulama gördüm. Üzerinde yaptığım ufak bir değişiklik sonucu input alanına girilen Türkçe karakterleri otomatik olarak silen bir uygulama haline geldi.
Okumaya devam et