WordPress başlık butonları eklentisi WP Heading Buttons

WordPress başlık butonları eklentisi WP Heading Buttons

WordPress altyapılı sitelerinde yayınladığı yazılarda sıklıkla başlık biçimlendirmelerini (H1, H2, H3 vs.) kullananlar, bu işlemin zorluğundan dolayı eminim metin editöründen de, WordPress’ten de şikayetçidir. Uzun zamandır başlık biçimlendirme butonlarını da diğer varsayılan butonlar gibi birer buton haline getirecek bir eklenti fikri vardı aklımda. Veritabanında tamamlanıp yayınlanacağı günü bekleyen onca yazı taslağına görünmeden biraz boş vakit buldum ve eklentiyi bugün yayınlanacak hale getirebildim.

Okumaya devam et

WordPress için güvenlik önerileri

Dünya genelinde milyonlarca sitenin altyapısı için kullanılan WordPress, kullanım ve düzenleme kolaylığı kadar güvenli bir sistem olması nedeniyle de tercih ediliyor. Her sürümü binlerce geliştirici tarafından test edilerek açıkları raporlanan ve sürekli güncellenerek güvenli olmayı başaran WordPress’in daha güçlü ve güvenli olması için dikkate alınması gereken bazı noktalar var. Bu yazıda WordPress için genel kabul görmüş güvenlik önlemlerinin önemli olanlarını bulacaksınız.

Okumaya devam et

WordPress 3.2 biraz daha güzel…

Dünya üzerinde bireysel sitelerden tutun da kurumsal birçok siteye kadar kullanılan WordPress, birkaç saat önce yeni sürümü 3.2’yi yayınladı. Özellikle yönetim paneli kısmında dikkate değer birçok değişiklik ve iyileştirme yapıldı. Her ne kadar yönetim paneline eklenen bazı yeni özellikler, Türkçe çevirisini benim yaptığım Fluency Admin eklentisi ile epey zamandır kullanılabilen özellikler olsa da eklentiye ihtiyaç kalmadan bu özellikleri kullanabiliyor olmak ayrı bir güzellik.

Okumaya devam et

WordPress metin editörünün gizli butonlarını göstermek

Bazı durumlar vardır ki; WordPress gelişmiş metin editörünün kabiliyetleri kifayetsiz kalır. Size lazım olan düğmelerin metin editöründe olmadığını görür ve üzülürsünüz. Çare aradığınızda ise karşınıza bir sürü dosyadan oluşan ve 1 MB’tan daha fazla yer kaplayan TinyMCE Advanced eklentisi çıkar. Oysa ekleyeceğiniz bir – iki masum düğme için bu eklentiye katlanmak zorunda değilsiniz. Bir kaç minik kod ile istediğiniz düğmeyi metin editörüne ekleyebilirsiniz.

Okumaya devam et

WordPress farklı bölümlerde farklı sayıda yazı göstermek

Bazen bir durumu anlatmak için kullanmanız gereken kelime sayısı fazla olmak zorunda olur ya; şu anda ben de aynı durumla karşı karşıyayım. Yazı başlığının, yazıda anlatacağım şeyi tam olarak ifade edip etmediği hakkında kesin bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü buna ben de emin değilim. Ve bu durumu tam olarak anlatmak için birkaç cümle kurmak gerekecek ki hemen bu birkaç cümleyi kurayım. WordPress tabanlı sitenizin anasayfasında 6, kategori sayfalarında 8, etiket sayfalarında 10, arama sonuçlarında 12, arşiv sayfalarında da 20 sonuç göstermek istediğinizde bunu nasıl yapacağınız işte tam da bu yazımızın konusu.

Okumaya devam et

WordPress manşet eklentisi Cu3er Post Elements

Defterimin taslaklar bölümüne göz attığımda, Stefan Kovac tarafından oluşturulan ve kullanımı oldukça kolay olan flash manşet uygulaması Cu3er hakkında ayrıntılı bir yazı yazacağıma dair çok öncelerden eklediğim taslağı gördüm. Düşüncem, Cu3er’in nasıl bağımsız olarak uygulanacağını anlatıp birkaç tane de örnek yayınlamaktı. Fakat 24 saatin yetmezliği bu düşünceme de sirayet etti ve bir türlü bu isteğimi gerçekleştiremedim. Hal böyle oldu diye bu isteğimden hepten vazgeçmek yerine “Bari daha tembel işi de olsa Cu3er ile ilgili birşey yapayım” dedim ve Cu3er ile hazırlanmış bir WordPress manşet eklentisi olan Cu3er Post Elements’i hem tanıtıp hem de Türkçeleştirme kararı aldım.

Okumaya devam et

WordPress Türkçe üye giriş eklentisi Sidebar Login

Bir kısmımızın sadece günlük yazmak amacı ile kullandığı WordPress zengin eklenti desteği ve kolay özelleştirilebilir özellikleri ile; haber sitelerinden portala, video sitelerinden resim galerilerine hatta dizin sitelerine kadar birçok farklı amaç için kullanılan bir yazılım oldu.

Okumaya devam et

WordPress Gentle Wiki teması

solucija.com oldukça güzel ve kullanışlı CSS tasarımlar hazırlayıp ücretsiz olarak dağıtan bir yer. Sitede yer alan temaların çoğu çeşitli içerik yönetim sistemlerine uyarlanıp dağıtıldı. Oldukça hoş bir görünüme sahip olan Gentle Wiki CSS tasarımının şimdiye kadar WordPress temasına çevrilmediğini farkettim ve bu eksikliği gidereyim istedim.

Okumaya devam et

Anasayfada bazı kategorilerin yazılarını gizlemek

Bazı durumlarda WordPress sitemizin anasayfasında bazı kategorilerin yazılarının listelenmesini istemediğimiz durumlar olabilir. Bu yazıda WordPress altyapısına sahip bir sitenin anasayfasında bazı kategorilere ait yazıların görünmesini engellemek için yapabileceklerimizi anlatmaya çalışacağım.

Okumaya devam et

WordPress RSS beslemelerini devre dışı bırakmak

Özgün ve güncel içerik sağlamak kadar sağlanan bu içerikleri korumak, günümüzde site sahiplerinin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Birçok site sahibi özene – bezene hazırladığı içerikleri yayınladıktan sonra bir de bu içerikleri koruma derdine düşüyor. Bazen o kadar oluyor ki; gerek manual olarak, gerekse hazırlanan yazılımlar (botlar) ile başka sitelerden içerik araklayanlar, arama motorlarında orijinal içerik sahiplerinden daha üst sıralarda çıkabiliyor.

Okumaya devam et