IFRAME Virüsünü temizleme yolları

Son zamanlarda birçok siteye tebelleş olan IFRAME virüsü, bu sitelerin Google arama sonuçlarında zararlı site olarak nitelendirilmesine neden oluyor. Eğer siz veya sitenizin bulunduğu sunucudaki site sahiplerinden herhangi biri ücretli FTP programlarının crack edilmiş sürümlerini kullanıyorsa sitelerinize IFRAME atılması, farklı sitelere yönlendirmek/popup açtırmak vs. gibi amaçlar için JS kodlarının eklenmesi kaçınılmaz bir hal alıyor.

Okumaya devam et

Firefox 3.5 için PageRank eklentisi

Popüler internet tarayıcısı Firefox, son sümü 3.5’i bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde yayınladı. Ara versiyonlarda sorun olmamasına rağmen büyük çaplı versiyon geçişlerinde eklenti uyumsuzlukları yaşandığı için Firefox’u yükseltmeye pek gönüllü değildim. Sürekli kullandığım ve elim-ayağım diyebileceğim eklentilerden birinin veya birkaçının çalışmaması durumunda sıkıntı çekecektim.

Okumaya devam et

Mynet de ajaxlı e-posta hizmetine özendi

Hayli zaman önce yazdığım şu yazıda ücretsiz elektronik posta hizmetlerinden Windows Live Mail ile Yahoo Mail’in betasını karşılaştırmıştım. Bu iki hizmetin de uygulama olarak birbirlerine benzemeleri yeni nesil eposta hizmetlerinin ne şekilde olacağı veya olması gerektiği hakkında bize ufak da olsa bilgiler verdi denebilir. Bu hizmetlerde öne çıkan en belirgin birkaç özellik; uygulamaların Outlook yapısında olmaları ve her seferinde sayfaların yeniden yüklenmesi yerine lüzum görülen yerlerin yüklenmesi mantığı ile geliştirilen AJAX uygulamaları içermesi.

Okumaya devam et

Photoshop ile Web 2.0 butonları yapın

Web 2.0 kavramı sanal hayatımıza girdiğinden beri tasarımlara farklı gözlerle baktığımız bir gerçek. Her ne kadar ne ifade ettiği veya hangi akımı temsil ettiği tam olarak açıklanamasa da belli başlı parametrelerini görebiliyoruz. Bunların en başında da tasarımda kullanılan menüler ve userbarlar geliyor. Farklı renk tonu geçişleriyle oluşturulan, kenarları yuvarlatılmış buton ve menüler Web 2.0 kavramını en çok açıklayabilecek özelliklerin başında geliyor olsa gerek.

Okumaya devam et

Mynet de hacklendi

Bildiğiniz gibi Mynet Türkiye’nin ilk portallarından bir tanesi. 1999 yılında Emre Kurttepeli tarafından kurulan ve ilk Türkçe içerikli portal olan Mynet, eposta servisi alanında da Türkiye’de oldukça iyi bir konuma sahip. Mynet; haber, arama, ekart, ilan, sohbet, ticaret merkezi, oyun, içeriğe yönelik reklam gibi servislerinin yanında alan adı ve barındırma hizmetleri alanında da Türkiye’deki sayılı firmaların arasına girmeyi başarmış.

Okumaya devam et

Bıktıran spam mail bombardımanı

Sabah işyerine varıp bilgisayarımı açtığımdan beri bir spam mail bombardımanı ile karşı karşıya kaldım. Çıkış nedenini ve merkezini henüz tam olarak kestirebilmiş değilim fakat bana ulaşan spam bombardımanının siftah maili Meridyen Fuarcılık’ın Ticaret Fuarları Direktörü bir bayanın maili.

Okumaya devam et

Sitemap nedir, nasıl oluşturulur?

Web sitesi gerek kurumların gerekse kişilerin tanınmak, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak ve para kazanmak için sahip olmaları gereken yegâne bir araç haline geldi. Hatta devlet bile çıkardığı bir kanun ile (Ticaret Kanunu Madde 1502) kurumları web sitesi sahibi olmalarını zorunluluk haline getirdi.

Okumaya devam et

Emek hırsızlığının önüne geçilebilir mi?

Çağımızın arama klasiği haline gelen Google gerçekten de teknolojisi ve sistematiği ile ilgi duyulması, incelenmesi gereken bir araç. Bu kanıya daha önce varmış olmamla beraber her geçen gün sergilediği maharetlerle düşüncelerimi pekiştiriyor.

Okumaya devam et

Nod32, Avast! Antivirüs ve Alexa Toolbar

Orta ve ileri düzeyde bilgisayar kullananlar bilirler; Microsoft ve birçok markanın ürünleri bir bilgisayara kurulduğunda gelişmiş seçeneklerinde “Kurulan programın geliştirilmesi için geliştiriciye bilgi gönderme” gibi bir seçenek sunulur. Bu seçenek aktif ise karşılaşılan sorunların ve hataların üretici firmaya gönderilerek ürünün gelişimine katkı sağlaması amaçlanır.

Okumaya devam et